Építkezés, ingatlan vásárlás külföldön?

A ingatlan vásárlás külföldön sokak fantáziáját megmozgatja. Akár bérlővel együtt vásárolhatunk ingatlant Floridában. Az ígéret 8-12%-os nyereség dollárban, mi pedig elégedetten számolhatjuk a pénzt az a tudattal, hogy értékes külföldi ingatlan van a tulajdonunkban.

A hiányzó nyelvtudásodat pótolhatod fordítóiroda közreműködésével

A témával foglalkozó cégek teljes ügyintézést ígérnek nincs szükség angoltudásra, de ha teljesen tisztán akarsz látni, akkor érdemes fordító iroda segítségét igénybe venni olyat, amely jogi fordításban itt otthon van. A brazil piac is csábító ajánlatokkal kecsegteti az érdeklődőket, mert az árak szédítő sebességgel növekednek. Építés alatt álló ingatlanokban lehet lakást vásárolni népszerű helyeken. A nagyvárosokban folyamatos az ingatlanok értékének növekedése ezért nagyon kecsegtetőnek tűnnek ezek az ajánlatok.

Vajon tényleg érdemes kockáztatni és egy teljesen ismeretlen lakáspiacon pénzt befektetni ahol a nyelvismeret is nehezítő tényező? Valójában sokaknak még azt is nehéz felismerni, hogy például Budapesten hol vásároljanak ingatlant befektetési céllal és a megtérülés kiszámítása sem egyszerű. Az illetékek tekintetében is érdemes tájékozódni. Milyen járulékos költségek terhelik a vásárlót a vételáron felül. Ha mégis kockáztatunk és a még bonyolultabb külföldi ingatlan megvásárlása mellett döntünk, helyismeret és nyelvtudás nélkül, akkor mindenképpen fordítassuk le az összes dokumentumot mert nagy meglepetések érhetnek. Erre tökéletesen megbízható a BeneDictum fordítóiroda.

Győződj meg az ügynökség megbízhatóságáról!

Ami még inkább a hazai ingatlan vásárlása mellett szól, hogy ha minden érv igazolja, hogy jövedelmező lesz a befektetés akkor is túl nagy kockázatot jelent egy teljesen ismeretlen külföldi cégre bízni a pénzünket. A szép színes képekkel csábító weboldal a magas hozam ígérete a meggyőző körítéssel sokak számára elegendő a döntéshez. A pénzt be kell fektetni és a bank már nevetséges kamatot ad.

Amióta Egyiptomban romba dőltek a nagy tervek és ígéretek egész városrészek állnak befejezetlenül Több tízezer lakás. Hasonló a helyzet Spanyolországban is. Mennyit érhet vajon egy befejezetlen lakás? Hol van a folyamatos hozamnövekedés?

Biztos hogy van érvényes építési engedély?

Horvátországban a hatóságok engedély nélkül épített házak százait söpörték le a föld színéről a szigeteken. Számos magyar tulajdonos is szerepelt a károsultak között, akinek fogalmuk sem volt róla, hogy a busás haszonnal kecsegtető házuk, nyaralójuk engedély nélkül épült. Egy megbízható jogi fordítóiroda és a helyi önkormányzatnál és földhivatalnál tett érdeklődő látogatás fényt deríthetett volna a csalásra. Nem kell mindent ellenőrizetlenül elhinni annak, aki eladni akar neked mindenáron.

Az a verzió is benne van a pakliban, hogy az ingatlan, amibe befektettél valóban elkészül és az üzletkötő szerint frekventált helyen található. Mindeközben a környéken drogosok tanyáznak és a helyieknek munkát adó gyárat most zárták be és óriási az elvándorlás a munkahelyek hiánya miatt. A környék lecsúszását is elfelejtette mondani, mert a lakók a környéken nem túl bizalom gerjesztőek.

A világszínvonalon elismert gazdasági magazinok tanácsa, hogy csakis olyan helyen vegyél ingatlant befektetési céllal ahol nyomon követhetőek, ezek a változások és időben tudod értékesíteni, amikor felbukkannak a nyugtalanító körülmények.

A hely ahol tervezed a vásárlást az egyik fontos tényező. A másik a ház jelenlegi állapota. Mennyire igényel felújítást ahhoz, hogy könnyen kiadható legyen? Ha felújításra van szükség, akkor mekkora összeget kell hozzá beleinvesztálni és mennyi idő, amíg megtérül a befektetésed? Azt is választhatod, hogy ügynökséget bízol meg mindezzel, persze ezért borsos árat kell fizetned.

Milyen mértékű az ingatlanadó?

Az éves ingatlanadó mértékét is ellenőrizd. Vannak helyek például Floridában olyan helyek, amelyen ez az összeg a lakás értékének 2%-a. Érdemes annak is utánanézni milyen alapokra építi az ügynök a várható ingatlanár emelkedést az adott környéken. Csupán az üzlet megkötése érdekében mondja, vagy valós alapja van?

A valutában vásárlásnál az árfolyam kockázattal is számolni kell. Erről a deviza botrány óta senkit sem kell meggyőzni. Ha mégis ingatlanba fekteted, a pénzed minden kockázat ellenére akkor számolj a vele járó nehézségekkel is.

Nem a cél hogy mindenki mondjon le arról, hogy a külföldi ingatlan befektetése hasznot hozhat, de mindenképpen alapos tájékozódás után érdemes mindezt megtenni. A megfelelő nyelvtudás híján pedig mindenképpen fordítóiroda is szerepeljen a felhasznált segítő lehetőségek között. a legjobb, ha bármilyen ingatlanról is legyen szó bárhol a világon személyesen elmenni és meggyőződni minden körülményről.